Search
Close this search box.

“Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?” is een bekende uitspraak uit een persconferentie van Louis van Gaal, één van Nederlands bekendste voetbalcoaches. Met een verleden als professioneel voetballer én beroemde trainer moet je vast een flink vermogen hebben opgebouwd. In dit artikel gaan we dieper in op de successen en het vermogen van de Amsterdammer. 

Louis-van-G

Wie is Louis van Gaal?

Aloysius Paulus Maria van Gaal is geboren op 8 augustus 1951. Samen met zijn ouders en acht broers en zussen groeide Van Gaal op in de Watergraafsmeer. Van jongs af aan is Louis al op het voetbalveld te vinden. Zo heeft hij als prof gespeeld bij clubs als Ajax, Telstar, AZ, Royal Antwerp en Sparta Rotterdam. In 1986 beëindigde Van Gaal zijn voetbalcarrière. Hetzelfde jaar ging de ex-middenvelder aan de slag als voetbalcoach.

Als voetbaltrainer maakte Louis van Gaal pas echt naam voor zichzelf. De IJzeren Tulp trainde clubs als Ajax, FC Barcelona, Manchester United, Bayern München en natuurlijk het Nederlandse Elftal. 

In 2023 kreeg Van Gaal de kans om te fungeren als de bondscoach van het Duitse Elftal of als trainer van Ajax. Louis van Gaal is echter lang ziek geweest en wil zijn gezondheid prioriteit geven. Een nieuwe functie in het voetbal staat momenteel niet op de agenda. 

Wat is het vermogen van Louis van Gaal?

Dat Louis van Gaal lekker verdient is geen geheim. Zo weten we dat hij een heerlijk luxe appartement heeft gekocht in Portugal ter waarde van €3 miljoen, waar hij woont met zijn vrouw. Hij heeft dit geld toch ergens vandaan moeten halen! We weten dat Van Gaal bijna €3 miljoen per jaar verdiende voor zijn rol als bondscoach voor het Nederlandse Elftal. Het vermogen van de oud-voetballer en -coach wordt geschat op zo’n €35 miljoen.

Louis_vG

Waar is Louis van Gaal rijk mee geworden?

Louis van Gaal is een slimme man. Zo heeft hij niet enkel geld weten te verdienen met zijn sportcarrière, maar heeft hij zich ook verdiept in vastgoed. Louis heeft geïnvesteerd in verschillende woningen, zowel in Nederland als in Zwitserland en Portugal. Een deel van deze woningen verhuurt hij, zodat er maandelijks duizenden euro’s binnenstromen.

Een andere inkomensbron voor Van Gaal is zijn regelmatige verschijning bij Ziggo Sport. Hier schuift hij aan tafel als analist. Per keer verdient hij hier €15.000 voor. Niet niks! 

Benieuwd naar een Louis van Gaal boek? Je hebt er drie te lezen! Ook deze werken hebben weer geld in het laatje gebracht voor de Amsterdammer. Van Gaal bracht een boek uit over zijn jaren bij Ajax, en kwam daarnaast met twee biografieën op de markt. De eerste bracht hij uit in 2009 en de daaropvolgende in 2020.

Een laatste bron van inkomen is de tweedelige documentaire over Louis van Gaal, genaamd LOUIS, die op 14 april 2022 uit kwam. Bekijk dit eens om meer te leren over de man die een mening heeft over alles, zijn carrière, hoogte- en dieptepunten en gezinsleven. 

Dit wist je nog niet over Louis van Gaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *