Zoek
Sluit dit zoekvak.
skysports-Messi

Voor veel mensen is Lionel Messi de beste voetballer aller tijden. De Argentijn heeft teams als Barcelona en PSG mogen verblijden met zijn aanwezigheid. Dat het Lionel Messi lekker verdient is geen geheim, maar wat is het precieze vermogen van de voetballer? In dit artikel gaan we hier dieper op in. 

Wie is Lionel Messi?

Lionel Andrés Messi Cuccittini, wie kent hem nou niet? Of je nu een groot fan bent of hem na het WK van 2022 een grote sukkel vindt, Messi is één van de grootste namen in de professionele voetbalwereld.

Als derde zoon van zijn Argentijnse ouders, werd Messi op 24 juni 1987 geboren. Al snel werd duidelijk dat hij talent had op het voetbalveld. Op vijfjarige leeftijd begon hij op relatief hoog niveau te voetballen bij een lokale club in Argentinië, Grandoli. Het talent van de jongen bleef niet onopgemerkt en op zeventienjarige leeftijd belandde Messi in het eerste elftal van FC Barcelona.

In 2019 ruilde de Argentijn Barcelona om voor het Franse PSG. Messi woont met zijn vrouw en kinderen in de Miami. Sinds 2023 is Lionel Messi actief bij Inter Miami, een Amerikaanse voetbalclub opgericht door Engelse voetballer David Beckham. 

Hoeveel vermogen heeft Messi?

Het voetbaltalent van de Argentijnse sterspeler is door de jaren heen beloond met bakken aan geld. Het vermogen van Lionel Messi wordt daarom ook geschat op niets minder dan €527 miljoen! Dit is zeker niet niks. Zijn vermogen maakt hem de op één na best betaalde voetballer ter wereld. De jonge Franse Kylian Mbappé heeft hem ingehaald met het tekenen van een fantastisch driejarig PSG-contract.

Het grootste deel van zijn vermogen heeft Messi verdiend bij FC Barcelona. De voetballer is zeventien jaar lang actief geweest bij deze club en verdiende hier miljoenen per jaar. Bij Miami verdient Messi nog steeds een lekker bedrag, zo neemt hij jaarlijks €19,4 miljoen mee naar huis. 

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Messi en sponsordeals

Messi verdient niet enkel zijn geld op het voetbalveld, maar ook hierbuiten. Lionel Messi is de sport koning van de sponsordeals. De grootste merken hebben hem grote bedragen betaald om het gezicht te zijn van hun campagnes. Zo heeft Lionel samengewerkt met merken als Lay’s, Adidas, Pepsi, Gatorade, Huawei, MasterCard, Budweiser en meer! Al deze sponsordeals hebben hem tientallen miljoenen en nóg meer bekendheid opgeleverd. 

Zoveel salaris verdient Messi per maand!

Bij zijn huidige team Inter Miami verdient Messi jaarlijks €19,4 miljoen. Maandelijks gaat de voetballer dus naar huis met zo’n €1,6 miljoen. Hier komt het geld van de sponsordeals bij, waardoor we uitkomen op een salaris van ongeveer €3 miljoen per maand. Het maandsalaris van het Argentijnse talent is niet meer zo hoog als het eens was geweest, maar klagen kan hij zeker niet. 

Dit wist je nog niet over Lionel Messi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *