Marc Overmars

Ontdek het veelzijdige leven van Marc Overmars, van zijn glansrijke voetballoopbaan tot het overwinnen van persoonlijke obstakels en het opbouwen van een waardevol erfgoed, zowel op als buiten het veld.

Wie is Marc Overmars?

Marc Overmars is een voormalig Nederlands professioneel voetballer, geboren op 29 maart 1973. Gedurende zijn carrière stond hij bekend als een snelle en technisch vaardige vleugelspeler

Bij Arsenal maakte hij een enorme indruk en werd erkend als een van de beste vleugelspelers in het mondiale voetbal op dat moment. Helaas werd zijn carrière ook geteisterd door blessures. Overmars heeft ook gespeeld bij FC Barcelona, waar hij actief was van 2000 tot 2004, voordat hij zijn professionele carrière beëindigde.

Na zijn pensionering in 2009 heeft Overmars zich gericht op management- en bestuursfuncties. Hij bekleedde bijna tien jaar lang de functie van directeur voetbal bij Ajax. Vervolgens nam hij een vergelijkbare rol op zich bij Royal Antwerp FC in de Belgische Pro League. 

Zijn tijd bij Ajax eindigde echter met controverse toen hij ontslag nam na beschuldigingen van het versturen van ongepaste berichten naar vrouwelijke collega’s.

Marc Overmars heeft op 30 december 2022 een hartinfarct gehad en is naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat een deel van zijn hartspier is afgestorven als gevolg van zuurstoftekort. Hij heeft aangegeven dat hij nu rustig aan moet doen en voorzichtig weer aan het werk gaat.

Marc Overmars woont momenteel in Epe, samen met zijn vrouw Chantal van Woensel en hun gezin. Ze zijn sinds 2013 getrouwd en hebben twee zoons, Frenkie en Nick.

Interessant genoeg heeft Chantal van Woensel zelf ook een opmerkelijke achtergrond; ze was Miss Holland in 1995 en behaalde de 22e plaats bij de Miss Universe-verkiezing in Namibië.

Het opgebouwde vermogen van Marc Overmars 

Marc Overmars heeft in de loop der jaren een aanzienlijk fortuin vergaard. Volgens verschillende bronnen wordt zijn vermogen geschat op ongeveer 50 miljoen euro, vooral verdiend tijdens zijn tijd als directeur bij Ajax. Het financiële succes van Overmars is niet alleen te danken aan zijn indrukwekkende carrière als voetballer bij topclubs zoals Ajax, Arsenal en Barcelona, maar ook aan zijn scherp zakelijk inzicht en activiteiten na zijn voetballoopbaan.

Volgens rapporten van het zakenblad Quote lijkt er sprake te zijn geweest van aanzienlijke schommelingen in zijn vermogen. 

Deze variatie kan wijzen op investeringen, zakelijke beslissingen of veranderingen in de markt die invloed hebben gehad op zijn nettowaarde.

Het salaris van Marc Overmars: dit verdient hij per maand!

Volgens berichten in de media verdiende Marc Overmars ongeveer 400.000 euro per jaar bij Ajax. Naar verluidt is dit salaris verdubbeld tot 1 miljoen euro bruto per jaar toen hij overstapte naar Royal Antwerp FC

In 2019, toen Overmars nog werkzaam was als directeur voetbalzaken bij Ajax, werd zijn salaris gerapporteerd als 2,3 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. 

Echter meldt De Telegraaf dat zijn jaarlijkse bruto salaris bij Ajax ongeveer 413.000 euro bedroeg, met een bonus van 250.000 euro en extra vakantiegeld, wat resulteert in een totaal bruto jaarsalaris van ongeveer 700.000 euro.

marc-overmars

Dit wist je vast nog niet over Marc Overmars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *